מה מתרחש בחגיגת הבריתה?
חגיגת הבריתה היא מעין טקס הלכתי שנועד לסמן את לידת הבת ולכבד את כניסתה לעולם. הטקס נעשה בהנחיה של רב ובמהלכו ניתן לחשוף את שם התינוקת כמו גם להעניק ברכה. בכתבה זו נסקור את ההשלכות של תקנות הקורונה על אולמות האירועים בכלל ועל טקס הבריתה בפרט. כמו בברית מילה, גם בבריתה ניתן לערב רב שכן מדובר בטקס הלכתי. תפקידו של הרב לשמש כצינור לאלוהים ולהביא ברכה על הילדה ועל השוהים במקום. הטקס כולל את חשיפת שם התינוקת בפני המשפחה והקהילה. אין חובה הלכתית לקיים את הטקס, כך שהוא מתאים למי שלמעשה מרגיש קריאה לכך. חגיגת הבריתה יכולה לערב סעודה קהילתית, הכנסת אורחים ואף אולם לברית עם בר מתוקים לברית ושלל אטרקציות שונות. ההורים ו/או המארגנים יכולים להחליט איזה סגנון להפיק את האירוע שלהם. הטקס עצמו כמו גם החגיגה, יכול לשמש כפלטפורמה ייעודית להצגת התינוקת לקהילה. במקום שאנשים יגיעו הביתה במפוזר כדי לברך ולהכיר הרי שטקס זה יכול לאחד את כל המעורבים למפגש ישיר וקולקטיבי עם התינוקת ומשפחתה.
איך בוחרים אולם לברית?
לפני שבאמת נבדוק כיצד התקנות שתוקנו בתקופת הקורונה השפיעו על אולמות האירועים, נוכל לדבר קמעא על בחירת אולם לברית. באופן כללי, כנראה שיהיה נכון לבחור אולם על פי מספר מאפיינים:
- מרחב פנוי לכל המוזמנים
- תחושה אנרגטית בחלל ונעימות תחושתית באופן כללי
- נגישות להורים ולמוזמנים במידה מספקת
- התאמה לכל הצרכים
הבה נצלול קצת לכל מאפיין כדי להכיר קצת יותר טוב איזה אולם יכול להתאים לחגיגת ברית פוטנציאלית.
כמה מקום יש לכל המוזמנים באולם?
באם מדובר על אולם שיכול להכיל כ-150 איש, ויש למעשה 150 מוזמנים, נדמה שיש לנו התאמה. אלא שלא תמיד ברור כמה אנשים באמת יגיעו. אולי יהיו מוזמנים שיתווספו בהמשך, אולי שיגיעו מבלי שמישהו שקל שהם יגיעו (בת זוג של, חבר של, וכיוצא בזה). כמו גם, אם מסתכלים על זה כמו בחירת אוהל, הרי שאם נרצה לבחור אוהל שיכול להכיל 2 אנשים בנוחות נרצה כנראה לבחור באוהל של 4 אנשים. כלומר, ללכת על מקום שיכול להכיל יותר אנשים מן המינימום שאנחנו מתכננים, בצורה נוחה. כך שאם אנחנו רוצים להזמין 150 אנשים, אולם שיכול להכיל לפחות 200 מוזמנים כנראה יהיה בחירה נהדרת. ואם הוא יכול להכיל 1,000 אנשים, זה לא בהכרח נהדר כיוון שיש כל כך הרבה חלל פנוי. שבאופן כללי זה טוב, ועם זאת יש לזה איזון. כלומר, למצוא את האיזון בין חלל פנוי לבין חלל "תפוס".
איך האולם "צריך להרגיש"?
ציינו קודם שעל האולם לאפשר תחושה אנרגטית נעימה וטובה. איך מודדים את זה? אז כך, לא באמת ניתן למדוד או לאמוד את זה. אלא רק לעמוד על זה. כלומר, להרגיש את התחושה של זה, להיות במקום, להרגיש אם זה מקום מתאים, אם יש "זרימה אנרגטית". במידה ויש תחושה של התאמה ודיוק, אפשר שזה המקום המתאים. גם אם השכל לא בדיוק עשה אחד ועוד אחד. כך אפשר לבחור בית, בני זוג, שמות לילדים וכיוצא בזה. לעמוד על התחושה ולהרגיש התאמה. ברגע שתבחרו את האולם המתאים ביותר עבורכם, הדבר ישפיע גם על יצירת ההזמנה לאורחים. הזמנה לברית או כל חגיגי אחר, הפכה כבר מזמן להיות ״כרטיס הכניסה״ שיעיד על טיבו של האירוע. כדאי כמובן להשקיע בהזמנה לבריתה שלכם, כך שתתאים לאופי האירוע.
האם כל האורחים והמארגנים יכולים להגיע בקלות?
באם החלטנו לערוך את הבריתה בנקודת יער מרוחקת מציביליזציה, האם נוח לאנשים להגיע או שהם צריכים מסוק? הם החלטנו לערוך את האירוע בדרום תל אביב, וכולם מגיעים מהצפון – האם זה נוח ונעים? שאלות אלו ואחרות יכולות להשפיע על בחירת האולם לחגיגת הבריתה.
האם האולם עונה על הצרכים?
צרכים הם פונקציה של דבר מה שאמור להיות ואנחנו רוצים לוודא שהוא יהיה. בין אם זה אומר לאכול מפעם לפעם, לשתות, לעשות עבודה משמעותית והשראתית, להתפתח ולגדול, וכיוצא בזה. כשזה נוגע לאולם אירועים, הם יכולים להיות – מה נרצה שיהיה, מה נרצה לחוות? ציינו קודם את האפשרות להציב בר מתוקים, כך שאם אנחנו רוצים לאפשר לאנשים קצת מתיקות קולינרית, הרי זה משובח. כך שזו דוגמה לאטרקציה אחת שניתן להציב, כמו גם מגנטים לבריתה, או בלונים לברית, ושלל דברים אחרים שאולי נרגיש, "שזה זה", זה יכול להתאים ולהוסיף עוד נופח לאירוע.
אז מה השתנה לאחר הקורונה?
הקורונה, או הדרך בה אנשים חוו אותה, עברה מן העולם. כעת אולמות אירועים יכולים לפעול על פי הנחיות שונות ואחרות. אם בעבר הם היו אמורים לשמור על רשימת מוזמנים קצרה יחסית, ושלל תקנות שונות – היום אין יותר תקנות בריאותיות שעליהם לשמר. המשמעות היא, שאם לפני הקורונה היה ניתן להזמין 250 איש, ואף מעבר לזה – עד כמה שאנחנו יכולים לראות באינטרנט: גם היום זה המצב.
המשמעות היא לגבי חגיגת הבריתה, שאפשר להזמין את כל האנשים שרוצים, וליהנות מהחוויה כפי שהיא. מעבר לכך, לא מתבקש להרכיב מסיכה יותר במקומות סגורים. כך שאפשר לראות את החיוכים של כל המשתתפים, לשמוע את כל הוויברציות שיוצאות להם מהפה ובאופן כללי להרגיש חופשי להזמין אולמות אירועים ואת שלל האטרקציות (מגנטים לבריתה, עיצוב בלונים לברית, וכיוצא בזה – כבר אמרנו?). כך שאם יש רצון לחגוג איזשהו טקס הגעה לעולם ולברך על המתנה המתוקה וישנה השראה לעשות זאת כדרך טקס בריתה, הרי זה משובח. בכל מקרה, האירוע יכול להתקיים באולם אירועים ללא הגבלה נכון לקיץ 2021.